Kokoreçin Yapımı



Kokoreç nedir? Nasıl yapılır? Nasıl yenir?

Kokoreç temelde kuzu bağırsağıdır. Bu sizin gözünüzü korkutmasın elbette. Kokoreçin iç kısmı bumbar yani kalın bağırsak dış kısmı ise ince bağırsaktır. Kokoreç hazırlanırken aralara ince yağ tabakaları yerleştirilir, sarılmaya devam edilir. Şişe sarılan bu malzemeler közle kavuşur, güzelce pişirilir, afiyetle yenir.

Temelde kokoreçin kalbi İzmir’dir. İzmir kokoreçinde sadece kimyon görürsünüz. İstanbul kokoreçi diye tabir edilen ve dilimize yeni katılan bu kelime, kokoreçin içine domates girmesiyle olmuştur. Öyle ki damak zevkine göre kokoreçe kırmızı biber, pul biber, yeşil biber koyulabilir.

Kokoreç mutlak suretle iyi bir ustanın elinde satırla kesilerek lezzetlendirilir. Kullanılan közde bir o kadar önemlidir.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.