Kokoreçin Yapımı
Kokoreç nedir? Nasıl yapılır? Nasıl
yenir?
Kokoreç temelde kuzu bağırsağıdır. Bu sizin gözünüzü
korkutmasın elbette. Kokoreçin iç kısmı bumbar yani kalın bağırsak dış kısmı
ise ince bağırsaktır. Kokoreç hazırlanırken aralara ince yağ tabakaları
yerleştirilir, sarılmaya devam edilir. Şişe sarılan bu malzemeler közle
kavuşur, güzelce pişirilir, afiyetle yenir.
Temelde kokoreçin kalbi İzmir’dir. İzmir kokoreçinde sadece
kimyon görürsünüz. İstanbul kokoreçi diye tabir edilen ve dilimize yeni katılan
bu kelime, kokoreçin içine domates girmesiyle olmuştur. Öyle ki damak zevkine
göre kokoreçe kırmızı biber, pul biber, yeşil biber koyulabilir.
Kokoreç mutlak suretle iyi bir ustanın elinde satırla
kesilerek lezzetlendirilir. Kullanılan közde bir o kadar önemlidir.
Hiç yorum yok: