Adana’nın Şırdanı İstanbul’da nerede yenir?
Şırdancı Eşo
Adanalı olan Eşo eskiden Adana’da kebapçılık yapıyormuş.
Sonrasında İstanbul’a gelen Eşo Şırdan yapıp satmaya başlamış. Ama yani ne
Şırdan. İçi güzel pişmiş, dışı yumuşacık ve temiz. Yerken insan adeta kendinden
geçiyor. Unutmadan Eşo abimizden sakın ha kekik istemeyiniz.
ADRES: Acıbadem Mahallesi,
Sarayardı Caddesi, No 68/1, Kadıköy, İstanbul
FİYAT: Şırdan 10tl

Şırdancı Yekta
Şırdancı Yekta bu işi iyi yapanlardan. Bir Adanalıyı şırdan
konusunda memnun edebilen nadir mekanlardandır. Sadece şırdan değil Adana’ya
özgü tüm lezzetlere bu mekanda ulaşabilirsiniz. Bici, buzlaş bunlardan bir kaçı
sadece.
ADRES: Barbaros Mahallesi, Atatürk Sokak, No
26, Ataşehir, İstanbul
FİYAT: Şırdan 10tl
Peki Şırdan nedir?
Şırdan koyunun dört midesinden en küçük olanıdır. Mide
temizlenir, içi baharatla beraber hazırlanmış bulgurla doldurulur ve dikilerek
mide kapatılır. Sonrasında hazırlanan şırdanlar 1 saat kadar büyük bir
tencerede pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek afiyetle yenir.
Hiç yorum yok: