Adana’nın Şırdanı İstanbul’da nerede yenir?




 Adana’da günde 150bin adet Şırdan tüketildiği söylenir. Ne kadar doğrudur bilemeyiz ama bu lezzeti Adanalılar sabah, öğle, akşam fark etmeksizin tüketiyorlar. Şırdan şu sıralar küçük baş hayvan kesim azlığından dolayı zor bulunan ve fiyatı sürekli yükselen bir sakatat. Adeta borsası kurulan Şırdan gün aşırı fiyat değiştiriyor. Peki İstanbul’da Şırdan nerede yenir?

Şırdancı Eşo

Adanalı olan Eşo eskiden Adana’da kebapçılık yapıyormuş. Sonrasında İstanbul’a gelen Eşo Şırdan yapıp satmaya başlamış. Ama yani ne Şırdan. İçi güzel pişmiş, dışı yumuşacık ve temiz. Yerken insan adeta kendinden geçiyor. Unutmadan Eşo abimizden sakın ha kekik istemeyiniz.
ADRES: Acıbadem Mahallesi, Sarayardı Caddesi, No 68/1, Kadıköy, İstanbul
FİYAT: Şırdan 10tl



                                


Şırdancı Yekta

Şırdancı Yekta bu işi iyi yapanlardan. Bir Adanalıyı şırdan konusunda memnun edebilen nadir mekanlardandır. Sadece şırdan değil Adana’ya özgü tüm lezzetlere bu mekanda ulaşabilirsiniz. Bici, buzlaş bunlardan bir kaçı sadece.
ADRES: Barbaros Mahallesi, Atatürk Sokak, No 26, Ataşehir, İstanbul
FİYAT: Şırdan 10tl



Peki Şırdan nedir?

Şırdan koyunun dört midesinden en küçük olanıdır. Mide temizlenir, içi baharatla beraber hazırlanmış bulgurla doldurulur ve dikilerek mide kapatılır. Sonrasında hazırlanan şırdanlar 1 saat kadar büyük bir tencerede pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek afiyetle yenir.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.